• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  szerda, 01 július 2015 09:34

  Egyetemes szuperintendensek állásfoglalása az azonos neműek házasságát illetően Kiemelt

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Világszerte egyre több társadalom kapcsolódik be a házasság újradefiniálásáról szóló párbeszédbe. A média, a választási kampány és a bíróság mind-mind olyan platform, amely lehetőséget teremt az ezzel kapcsolatos párbeszéd folytatására.

  Hisszük, hogy a házasság bibliai fogalma egy monogám, szövetségen alapuló kapcsolat férfi és nő közt. Jézus azt mondta: "Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket? És ezt mondta Isten: "Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember el ne válassza!" (Mt 19,4-6)

  A mai napon [2015. június 26.] az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága az Obergefell kontra Hodges ügy tárgyalásakor 5-4 arányban országszerte legalizálta az azonos neműek házasságát. Szeretnénk emlékeztetni a mieinket, hogy bár egy újabb ország törvénye változott meg, az isteni igazság változatlan maradt. Meglátjuk, hogy a gyakorlatban az alkotmányos és vallási szabadság keretein belül hogyan is érvényesül ez a civil definíció. Ortodox biblikus keresztyén hitünkhöz való elszántságunk azonban marad a régiben. Továbbra is arra hívjuk fel a Názáreti Egyház tagjait szerte a világban, hogy szent életet éljenek, melyet a szent szeretet és a legszigorúbb és következetes szexuális tisztaság jellemez. Arra hívjuk továbbá egyháztagjainkat, hogy kegyelmes lelkülettel és kedvesek viszonyuljanak azok felé, akik nem osztoznak meggyőzősédünkben. Imádkozunk, hogy Isten segítsen nekünk abban, hogy igazságát megtestesíthessük egy olyan világban, melynek mindennél nagyobb szüksége van arra, hogy Isten szeretetét szavakban és tettekben megmutassuk.

  Forrás: http://nazarene.org/article/board-general-superintendents-releases-statement-same-sex-marriage

  Megjelent: 889679 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 13:05
  Tovább a kategóriában: Menekültkrízis »

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.