• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  kedd, 12 június 2018 11:46

  Új Egyetemes Titkár

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

   

  Az Egyetemes Szuperintendensek Bizottsága kedden bejelentette, hogy Gary Hartke-t választotta meg az Egyetemes Bizottság az egyetemes titkári pozíció betöltésére.

   

  Hartke David Wilson-t fogja követni, aki 2007 óta volt egyetemes titkár. Wilson előzőleg bejelentette a visszavonulási szándékát az Egyetemes Bizottság 96. ülésén.

  „Nagy megtiszteltetés és kiváltság volt számomra ilyen módon szolgálni az egyházat az elmúlt 11 évben,” mondta Wilson. „Nagyon örülök Dr. Hartke megválasztásának.”

  Hartke, aki az NNI direktora 2000 óta, számos Nemzetközi Názáreti Ifjúsági missziót vezetett világszerte a Názáreti Egyházban. 2017-ben az NNI-nek 425 508 tagja volt. „Dr. Hartke megválasztása egy ajándék a felekezetünknek,” mondta Gustavo A. Crocker, az Egyetemes Szuperintendensi Bizottság elnöke. „Szolgálata során nagy odafigyelést mutatott az Egyház helyi és globális szintű igényeire.”

  Az Amerikai Egyesült Államok Ohio államában, Cincinnatiben született és 1993-ban szentelték fel. Az egyház három gyülekezetében is szolgált, mint segédlelkipásztor. Az évek során volt ifjúsági táborvezető, kerületi NNI elnök és NNI csoport kiképző.

  „Nagy kiváltság lesz az egyetemes titkárként szolgálni”, mondta Hartke. „Van egy afrikai közmondás, ami azt mondja, hogy „ha gyorsan akarsz menni, akkor menj egyedül. Ha messze akarsz menni, akkor menj másokkal együtt”. Úgy gondolom, hogy ez jól szimbolizálja azt, ahogy a globális egyház együtt működik annak érdekében, hogy Krisztushoz hasonló tanítványokat képezzünk és támogassuk az embereket világszerte Jézus Krisztus nevében. Részese szeretnék lenni annak, ahogy messze megyünk együtt.”

  A feleségével Joy-al Kansas City területén élnek.

  „Kérlek, imádkozzatok velem,” mondta Crocker, „azért, hogy Dr. Hartke és a gyülekezet együtt tudjon nőni, amint a missziónkban előre mozdulunk annak érdekében, hogy Krisztushoz hasonló tanítványokat képezzünk minden nemzetben.”

   

   

  Forrás

   

   

  Fordította: Ifj. Veres Gábor

   

   

  Megjelent: 233 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 12 június 2018 11:51

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.