• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  hétfő, 05 október 2015 05:19

  Menekültkrízis

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Menekültkrízis
   
  Gyülekezetünk a WTSZ-szel közösen szervezi a részvételt a menekült-krízisben. Nyár óta részt veszünk étel, ruha, játék begyűjtésében és kiosztásában, a gyerekek foglalkoztatásában.

  Az elmúlt napok fővárosi menekült krízisében a Wesley Szövetség tagegyházai és tagszervezetei (többek között a Magyarországi Metodista Egyház, az Üdvhadsereg, a Názáreti Egyház, a Szabad Metodista Egyház, a Felebarát Keresztény Alapítvány) is igyekeztek a rászorulók mellé állni Budapesten.
  Közösségeink tagjai felkeresték többek között a Déli, a Keleti, a Nyugati pályaudvarokat is, ahol mindenekelőtt igyekeztek felmérni a helyi állapotokat és szükségleteket. A legsúlyosabb a helyzet a médiában is leginkább megjelenő Keleti pályaudvar környékén, ahol több ezres tömeg gyűlt össze, és ahonnan a mai délután folyamán egy több százas csoport indult el gyalogosan Ausztria felé.
  Jelentős szükséghelyzet mutatkozik ugyanakkor a Déli pályaudvar környékén (élelem hiány), és a Nyugati pályaudvar környékén, ahol a sínpályák mögött próbálnak megtelepedni a menekültek (sátor és takaró hiány).
  A rendkívül összetett helyzetet valóságosan a helyszínen lehet igazán megtapasztalni, és átélni. Így bátorítunk a helyi szolgálatokba való bekapcsolódásra, az imádságos jelenlétre, az evangélium képviseletére. A Wesley Szövetség mai ülésén egyhangúan támogatta a Keresztények a migránsokért / Christians for Migrants facebook oldal létrehozását, amely segítséget nyújthat a keresztény egyházak és szervezetek közös szolgálatában. Szeptember 5-én egy babafürdető állomás felállítására és leves osztásra készülnek az oldal létrehozói.

   

  https://www.facebook.com/ChristiansforMigrants/posts/1034074529966144

   

   

  Megjelent: 239545 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 13:04

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.