• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  kedd, 26 április 2016 12:02

  Földrengés Ecuadorban Kiemelt

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Elszomorító volt a pusztító 7.8-as erősségű földrengés, ami Ecuadorban történt múlt hét szombaton délután, közel a Csendes óceáni parthoz. A földrengést érezték az andeai nemzetek is és a környező országok is. A regisztrált halottak száma vasárnap 246 volt, de még továbbra is sok a romok alatt rekedt ember.

   

  A partmenti városok voltak a legnagyobb mértékben érintve és miután felvettük a kapcsolatot a gyülekezetekkel, csak kisebb károkat jelentettek az épületekben. Az érintett területek megközelítése továbbra is nehéz az elzáródott utak miatt és a kommunikáció az emberekkel csak korlátozott.

  A legnagyobb mértékben érintett területek közé tartozik Pedernales, Portoviejo és Guayaquil, ahol körülbelül 80 Názáretis gyülekezet van. Dwight Rich lelkipásztor azt mondta, hogy „Áldjuk az Urat a védelmezéséért és kérjük az imatámogatásotokat a családokért, akik elvesztették a családtagjaikat, szomszédjaikat és szeretteiket.” Tudjuk, hogy egy fiatal Názáretis anyuka és a gyermeke meghaltak. A gyülekezeteink azon dolgoznak együtt, hogy segítsünk a felebarátainknak és családunknak. Sok ember felvette velünk a kapcsolatot, hogy elmondják imádkoznak értünk és nagyra értékeljük az ő bátorításukat.

  A NVM segítséget küld az érintett gyülekezeteknek. Jelenleg egy csapat alakult, mely étel, ital és ruha adományokat gyűjt. Az elkövetkezendő napokban orvosi segítséget is fognak küldeni a szükségben lévőknek. Továbbá igyekeznek felbecsülni a károkat és a különböző helyszínek szükségleteit.

  A Názáreti Egyház hivatalosan 1972-ben lépett be Ecuadorba. Jelenleg több mint 220 gyülekezet van az országban körülbelül 16 ezer taggal.

  Megjelent: 4200 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 13:04

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.