• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  kedd, 17 április 2018 16:16

  A Chuuk Názáreti gyülekezet

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

   

  Chuuk Názáretisek egy új épületet avattak fel

  Sok év elteltével a Mikronéziai Szövetségi Államokban élő Názáreti Gyülekezet, Chuuk szigetén lelt új otthonra. A Názáreti Chuuk gyülekezet tagjai 2017. november 19-én ünnepelték a 17. évfordulójukat.

  Ez egy különleges ünnepség volt a gyülekezet számára, nem csak az évforduló miatt, hanem azért is mert felavatták az új gyülekezetüket. A fülöp-mikronéziai terület stratégiai koordinátora Stephen Gualberto volt az igehirdető és ő vezette az új gyülekezet felszentelését is. A gyülekezet évekkel korábban megvásárolta a telket az alabástrom alapból, de szükségük volt további forrásokra, hogy megépítsék a létesítményt. Az egyházközség emelt a tőkén adományaival, és odaajándékozták az idejüket, tehetségüket, hogy megépítsék ezt a szent helyet. Egy koreai adományozó, aki az Egyesült Államokban él szintén jelentős összeget adott az gyülekezeti épület megépítéséhez, és így a nagylelkű adományozóknak köszönhetően a gyülekezet már képes volt az építkezéshez szükséges alapanyagokat megvásárolni. Az épület a sziget főútvonalán található, közel számos olyan családhoz, akit a gyülekezet már elért. Raizza, egy 16 éves lány a gyülekezetből folyékonyan beszél sok nyelven és Isten használja őt és más embereket is, hogy még nagyobb hatással legyenek a közösségre. A Mikronéziai Szövetségi Államokban több mint 100 ezren laknak, 647 szigeten és 13 nyelvet beszélnek. Az emberek 31 %-a a nemzetközi szegénységi küszöb alatt él, mindössze napi 1,25 dollárból. Isten elhívja a szolgálókat ezen a területen, köztük Timothy és Lydia Kim misszionáriusokat is, akik 2016-ban át lettek helyezve a Fülöp-szigetekről a Pohnpei-szigetre. Aktívan részt vesznek a názáreti Pohnpei-gyülekezet tanításában és a gyülekezet növekedésében.

   

  Fordította: Vivi

   

  Forrás

   

   

   

  Megjelent: 250 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 12:59

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.