• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  Super User

  Super User

  Book Vollig Verandert German 643x1024

  2018 márciusában a Német Irodalmi Bizottság nagy örömmel adta ki a „Keresztény Szentség Felfedezése” c. könyv német fordítását, amit eredetileg Diane Leclerc írt.

  „A nem megfelelő felfogás, továbbá a Wesleyánus teológiában említett megszentelődés eltorzult bemutatása arra vezetett, hogy sok német Názáretis és más keresztények vagy elutasították ezt a doktrinát vagy meg sem szólaltak ezzel kapcsolatban”, mondta Junaeus. „Meggyőződésem, hogy ennek a könyvnek az elérhetősége németül segíthet nekünk abban, hogy újra lelkesek lehessünk ezzel a fogalommal kapcsolatban.”A könyv címe németül „Völlig verändert – Was Heiligung heute bedeutet”, azaz Teljesen átformálva – mit jelent a megszentelődés ma. A könyv nagyon hasznos lesz a Német Egyházkerületnek annak érdekében, hogy még jobban tudjanak szolgálni az emberek felé, mondta Ingo Hunaeus szuperintendens. 

  Az Európai Názáreti Egyetem rektora, Klaus Arnold szerint ez a könyv nem csak arra jó, hogy a német Názáretisek figyelmét hívja fel ennek a dolognak a fontosságára, hanem más német keresztény közösség számára is segítség lehet.

  Semmi ehhez hasonló nem elérhető jelenleg. Tudom, hogy a Metodisták és az Üdvhadsereg is nagyra értékeli ezt a könyvet. Ez azt bizonyítja, hogy a Német Kerület egy szélesebb területet is szolgál, nem csak a Názáreti Egyházat.

  Forrás

  Fordította: Ifj. Veres Gábor

  kedd, 12 június 2018 11:46

  Új Egyetemes Titkár

   

  Az Egyetemes Szuperintendensek Bizottsága kedden bejelentette, hogy Gary Hartke-t választotta meg az Egyetemes Bizottság az egyetemes titkári pozíció betöltésére.

  csütörtök, 24 május 2018 06:40

  Kubai repülőgép-katasztrófa

  A Kubai Egyházak Tanácsa közölte, hogy egy egyház 20 papja utazott a szerencsétlenül járt repülőgépen. Valamennyien a kelet-kubai názáreti egyház lelkipásztorai voltak - erősítette meg Maite Quesada, a tanács tagja. A csoport több napot töltött egy találkozón a fővárosban, és Holguín tartományba tartottak otthonukba, illetve állomáshelyükre, amikor a gép lezuhant.
  Fájó szívvel vettünk tudomást a tragédiáról. Imádkozzunk a veszteséget szenvedett családtagokért, a Názáretis testvéreinkért.

  Akiket elvesztettünk:

  1. Mirza Rodríguez Rondón y Juan Luis Vega Velázquez.

  2. Luis Manuel Rojas Pérez y Maricela Peña.

  3. Norma Suárez Niles y Jesús Manuel García Oberto.

  4. María Virgen Filandez Rojas y Rafael Vega Velázquez.

  5. Ronni Alain Pupo Pupo y Yurisel Milagros Miranda Mulet. (Kerületi NVM elnök)

  6. Eloy Ortiz Abad y Elva María Mosqueda Legrá.

  7. Juan Carlos Nogueras Leyva y Noelbis Hernández Guerrero.

  8. Gelover Martín Pérez Avalo y Yoneisi Cordovez Rodríguez (Lelkész és Kerületi pénztáros).

  9. Manuel David Aguilar Saavedra y María Salomé Sánchez Arévalo (Kerületi titkár).

  10. Grisell Filandes Clark y Lorenzo Boch Bring.

  A baleset következtében 8 gyermek maradt árván (7 fiú és 1 lány) mindegyik 7 és 15 év közötti.

  A Názáreti Egyház nagyon hálás mindazért az imatámogatásért, amit az utóbbi időben kapott a kubai tragikus esemény után. Természetes az Istent követő emberek számára, hogy ilyen időben mozgósítja őket a Szentlélek mások támogatására, segítésére. Köszönjük, hogy hallgattatok a Szentlélekre és válaszoltatok az elhívására.
  Az Amerikai Egyesült Államok bizonyos törvények miatt nem kaphat direkt támogatást a kubai helyzet segítésére. Ezért az USA-n kívül élő Keresztény testvéreink máris mindenben megpróbálnak segíteni, amiben csak tudnak azoknak, akiket lesújtott ez a katasztrófa.
  Bár az Amerikai Egyesült Államoknak nincs módja közvetlen támogatás nyújtására, tudatában van, hogy sokan szeretnének reagálni. Ha úgy érzed, szeretnél adakozni, kétféle módon teheted meg:
  1. Imádkozz továbbra is az érintettekért.
  2. A közösségvállalás jeléül azokkal a gyerekekkel, akik árvákká lettek, adakozz a Global Child Developement Fund (Globális Gyermek Fejlődési Alapnak) annak érdekében, hogy világszerte árva gyerekeket tudjanak segíteni. Adakozz a Názáreti Szeretetszolgálaton keresztül.

   

   

   

   

   

   

  Egy indiai pásztor és a felesége megmentett egy elhagyatott gyermeket

  Miközben Sulochana Singh épp látogatta Patiala észak-indiai nyomornegyedét, hogy segítsen a helyi elszegényedett szemétszedőknek, meglátott valamit, ami összetörte a szívét: egy kislány volt az egy kiságyban, akinek a szinte élettelen, csontsovány kis testét több ezer méh rajzotta körül.

  kedd, 17 április 2018 19:30

  A Könyvtáros

  A Könyvtáros

  Tanítványképzéssel és lelkipásztori képzéssel kapcsolatos anyagokat meglehetősen nehéz lehet találni Afrika bizonyos részein. Ez különösen igaz azokon a területeken, ahol a Kereszténység nem a legelterjedtebb vallás. Amikor a Bibliának akár egy oldalának a birtoklása is bebörtönzéssel jár, akkor még nehezebb a Bibliához kommentárt találni.

  „Magasabb célok a keresztény újságírásban"

  Az Evangelical Press Association (Evangélikus Sajtó Egyesület) a Holiness Today-t második hellyel tüntette ki az „Év ügye” kategóriában egy gyűlésen a floridai Orlandóban április 6-án.

   

  A Názáreti Egyház 126 vízszűrőt adományozott vidéki családoknak Nicaragua Somoto városában.

  A víz szállítása előtt a helyi lelkészek tartottak egy áhítatot, amiben megköszönték Isten bőkezűségét és azok segítségét, akik ebben az akcióban részt vettek.

  A repülőtéri biztonsági őr a Jézus filmért imádkozik

  Érkezéskor a ghánai repülőtérre, megtaláltam a táskám és az egyik Jézus film felszerelést. Felraktam őket a futószalagra. Épp, hogy felraktam, jött egy biztonsági őr és megkérdezte, hogy mi van a táskában.

  kedd, 17 április 2018 16:16

  A Chuuk Názáreti gyülekezet

   

  Chuuk Názáretisek egy új épületet avattak fel

  Sok év elteltével a Mikronéziai Szövetségi Államokban élő Názáreti Gyülekezet, Chuuk szigetén lelt új otthonra. A Názáreti Chuuk gyülekezet tagjai 2017. november 19-én ünnepelték a 17. évfordulójukat.

  kedd, 17 április 2018 16:01

  Az új egyházrend

   

  Az új egyházrend tartalmazza az Egyetemes Gyűlés változtatásait

  A Názáreti Egyház 2017-2021 Egyházrendje 2017 december elsejével lépett életbe, és első alkalommal tekinthető hivatalosnak az Egyházrend elektronikus formája.

  1. oldal / 2

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.