• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu

  További hírek

  KSZ körlevél 2018/1

  KSZ körlevél 2018/1

  Written bySuper User
  on 2018. január 09.

  KSZ körlevél 2018/1   ÁLDOTT ÚJ ÉVET! Názáreti Egyház Magyar Egyházkerülete Hálaadások és könyörgések: csatlakozzunk egy egyházkerületi imaláncba, és kezdjük...

  KSZ körlevél 2015/2

  KSZ körlevél 2015/2

  Written bySuper User
  on 2015. június 03.

  KSZ körlevél 2015/2   Pünkösdi köszöntéssel köszöntöm az egyházkerület testvériségét! A Szentlélek töltsön meg minket élettel és adjon megerősödést, bátorságot...

  M-power - Missziós Önkéntes Munka

  M-power - Missziós Önkéntes Munka

  Written bySuper User
  on 2015. február 23.

  M-power - Missziós Önkéntes Munka Egy holland házaspár, egyik hollandiai Názáreti gyülekezetünkből, Isten elhívását érezte a kultúraközi misszióra. Ígyhát elmentek...

  KSZ körlevél 2015/2

   

  Pünkösdi köszöntéssel köszöntöm az egyházkerület testvériségét! A Szentlélek töltsön meg minket élettel és adjon megerősödést, bátorságot a tanúságtételre!
  Bűnbánóan könyörgünk Isten bocsánatáért, amikor az Atya ígéretét figyelmen kívül hagyva, a Szentlélek munkáját bármi mással pótoltuk mint egyház. Jöjj Lélek, formálj minket, vezess, irányíts .....

  Tovább olvasom

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  M-power - Missziós Önkéntes Munka

  Egy holland házaspár, egyik hollandiai Názáreti gyülekezetünkből, Isten elhívását érezte a kultúraközi misszióra. Ígyhát elmentek a Názáreti Egyház Eurázsiai Irodájába hogy érdeklődjenek afelől, hogyan lehetnek misszionáriusai a régiónak. Abban az időben -  néhány évvel ezelőtt - , az önkéntes misszió munkába való lépés módja nem volt megszervezve ebben a a régióban, így a házaspár zárt ajtóknak ütközött. Ezért utánanézett más missziós szervezeteknek is és találtak is egyet, amely kész volt őket elküldeni és támogatni a kultúraközi missziójukban. Csodálatos szolgálati tapasztalatra tettek szert.

  A Názáreti Egyház elvesztett egy lehetőséget.

  Az Eurázsiai Régió most kinyitja az ajtót azoknak a Názáretiseknek, akik érzik Isten elhívását egy kultúraközi misszióra.

  Az M-Power „missziós erő”-t jelent (egy szójáték az angolban: “felhatalmaz, kiküld és missziós erő). Ez egy új regionális kezdeményezés arra, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akiket Isten elhív egy rövid idejű misszióra; és hogy kiküldjük őket más városokba és országokba, ahol a gyülekezet kész befogadni őket mint segítőket a szolgálatban.

  A régióban 100 misszionáriusból 50 önkéntes, de csak a misszionáriusok 10%-a származik az Eurázsiai Egyházrégióból. A fennmaradó önkéntesek Észak-Amerikából származnak, mivel az amerikai egyházrégióban létrehozták a megszervezett rendszerét annak, hogy megtalálják, kiképezzék és elküldjék az önkéntes misszionáriusokat szerte a világban.

  Arthur Snijders, a regionális vezető és felesége Annemarie, hollandiai gyülekezet-plántálók, vetették fel az M-power ötletét, miután szert tettek a saját kultúraközi tapasztalatukra több mint két éve. Abban az időben Annemarie lelkész volt, míg Arthur a hollandai egyházkerület szuperintendense. A két hónapos tanításukat és tréningjüket Bangladesben töltötték indai pásztorokkal.

  „Ez a tapasztalat nagyon pozitív volt, mivel arra vágytunk, hogy láthassuk a saját szemeinkkel azt az országot, amelyben az Úr sokkal erőteljesebb módon munkálkodik, mint a mi országunkban.”

  Annemarie ezt mondta. „Úgy éreztük mintha lelkileg szárazak lettünk volna és szükségünk volt az Úr egy felfrissítő érintésére. Elmentünk Bangladesbe és ez egy életet megváltoztató élmény volt abban az értelemben, hogy milyen is egy, a miénktől nagyban eltérő kultúrában élni és érezni a Szentlélek jelenlétét. A bangladesi emberek majdnem minden problémájának a megoldása egy ima volt. A csoport vezetői elmentek a szükségben lévő emberhez, imádkoztak a helyzetért, és az megváltozott. Mindketten megszégyenülve éreztük magunkat, de kíváncsiak voltunk, hogy milyen is találkozni Krisztus menyasszonyaival más emberekben és más helyeken.”

  Arthur - miután egyházregiós vezető lett 2013. végén  - úgy döntött, a régió négy legfontosabb feladatai közé emeli a missziós bevetést. Annemarie pedig vállalta a Mobilizációs koordinátor feladatát.

  „Szerencsére van egy csoportnyi ember, akik segítenek, mert ez a munka túl nagy ahhoz, hogy egyedül megtudjuk csinálni. Ez igazán egy olyan dolog, amiben együtt kell dolgoznunk - mondta Annemarie.

  Egy új regionális honlap készült azon cél érdekében, hogy fogadja az érdeklődő emberek jelentkezését az Eurázsiai Régióból és elhelyezze őket a lehetőség szerinti missziós helyszíneken: http://eurasiaregion.org/ [http://www.eurasiaregion.org/]


  Az M-Power-t fejlesztő csoport jelenleg helyszíneket állít fel, amik képesek lesznek önkéntes misszionáriusok fogadására a régióból.

  „Vannak számos kritériéumok a missziós helyszínek felé”, mondta Nancy Firestone, az Eurázsiai Régió személyzeti koordinátora.„ 1) Azt akarjuk, hogy az emberek egy virágzó missziós légkörbe menjenek, ahol van egy helyi ember aki eddze őket és valaki, aki mentorálja őket, amint fejlődnek lelkileg és a szolgálatban. 2) Biztosra akarjuk tudni, hogy a misszió jól megszervezett és elég hosszútávú módon jelen van ahhoz, hogy segítséget és támogatást jelentsen ez a program.

  „Azt reméljük, hogy a jövőben képesek leszünk használni az M-Power misszionáriusokat mint gyülekezetplántálókat és új munkába kezdhetünk bele, de ez egy hosszú távú cél és tudjuk, hogy kell egy kis idő, míg odaérünk.”  - tette hozzá Firestone.

  Bárki a régióban kitöltheti a jelentkezési lapot és elkezdheti az önkéntes misszionáriussá válás folyamatának a felfedezését.  A jelentkezési lap angol nyelven van, de talán lefordításra kerül a főbb nyelvekre a régión belül (bangla, arab, orosz és hindi).

  A szolgálatok ideje lehet három hónaptól akár több mint egy évig is. Azok, akiknek a jelentkezését elfogadta az M-Power csapata, részt kell majd venniük az egyik régión belül tartandó, ütemezett kultúraközi orientációs tréningen. Az első tréning: 2015. május 15-18., Büsingen.

  Miután egy személy által benyújtott jelentkezést elfogadtak, a jelentkező sikeresen teljesítette a tréninget és átment az értékelésen, egyeztetésre kerül a szolgálati helyszínnel, a helyi vezetővel és egy mentorral, akik az önkéntes szolgálót végigvezetik a szolgálatán, amint tapasztalatot szerez, lelki és érzelmi vezetést nyújtva neki.

  A jelöltnek szükséges lesz összegyűjtenie az alaptőkét ahhoz, hogy a helyszínre utazzon és vissza, és hogy a kijelölt helyen lakjon a szerződés ideje alatt. A régió együtt fog dolgozni a gazdasági kérdésekben, megpróbálva kiválasztani azt a helyet a jelentkezők számára, ahol szerintük az oda szükséges pénzt össze tudják gyűjteni a gyülekezettel közösen.

  Máris van két jóváhagyott szolgálati helyszín rövid idejű missziókra az Olaszországi Egyházkerületben – Catania és Florence vagy Róma gyülekezeteiben. Daniel Fink, a kerületi szuperintendens buzgóan várja az egyházkerületükbe munkára jelentkező önkéntes misszionáriusokat.

  „Szükségünk van emberekre, akik bátoríthatnak a jelenlétükkel és imádságukkal és minden más segítséggel, amit nyújtani tudnak. Remélem és imádkozom azért, hogy főként fiatalok jöjjenek és szolgáljanak a kerületünkben, de jöhet bárki, aki hajlandó önkénteskedni és elfogadni a kihívást (hogy más környezetben szolgálnak).”

  A másik két, eddig jóváhagyott szolgálati helyszín Örményországban és Portugáliában van.

  „Azt akarjuk, hogy mindenki tudja, mi hisszük, hogy minden országban, ahol a Názáreti Egyháznak gyülekezetei vannak, vannak emberek, akiket Isten hív a kultúraközi szolgálatra.” - mondta Firestone. „Tudjuk, hogy Isten hívja őket, és azt akarjuk, hogy a mi misszionáriusainkká váljanak”.

  Fordította: Ifj. Veres Gábor

  Kerületi NVM Tanács: Gusztin Imre, Tulipán Zsuzsanna, Tulipán Péter, ifj. Sőrés Zoltán

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.