• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  kedd, 12 június 2018 12:07

  A Német Irodalmi Bizottság új kiadványa

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Book Vollig Verandert German 643x1024

  2018 márciusában a Német Irodalmi Bizottság nagy örömmel adta ki a „Keresztény Szentség Felfedezése” c. könyv német fordítását, amit eredetileg Diane Leclerc írt.

  „A nem megfelelő felfogás, továbbá a Wesleyánus teológiában említett megszentelődés eltorzult bemutatása arra vezetett, hogy sok német Názáretis és más keresztények vagy elutasították ezt a doktrinát vagy meg sem szólaltak ezzel kapcsolatban”, mondta Junaeus. „Meggyőződésem, hogy ennek a könyvnek az elérhetősége németül segíthet nekünk abban, hogy újra lelkesek lehessünk ezzel a fogalommal kapcsolatban.”A könyv címe németül „Völlig verändert – Was Heiligung heute bedeutet”, azaz Teljesen átformálva – mit jelent a megszentelődés ma. A könyv nagyon hasznos lesz a Német Egyházkerületnek annak érdekében, hogy még jobban tudjanak szolgálni az emberek felé, mondta Ingo Hunaeus szuperintendens. 

  Az Európai Názáreti Egyetem rektora, Klaus Arnold szerint ez a könyv nem csak arra jó, hogy a német Názáretisek figyelmét hívja fel ennek a dolognak a fontosságára, hanem más német keresztény közösség számára is segítség lehet.

  Semmi ehhez hasonló nem elérhető jelenleg. Tudom, hogy a Metodisták és az Üdvhadsereg is nagyra értékeli ezt a könyvet. Ez azt bizonyítja, hogy a Német Kerület egy szélesebb területet is szolgál, nem csak a Názáreti Egyházat.

  Forrás

  Fordította: Ifj. Veres Gábor

  Megjelent: 234 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 12 június 2018 12:19
  Tovább a kategóriában: « Új Egyetemes Titkár

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.